Σήματα Οδικης Κυκλοφορίας.

Πιστευω οτι καποια στιγμη πρεπει να τοποθετηθουν σε αρκετα σημεια της πολης σηματα που να διευκρινίζουν την προτεραιοτητα στους δρομους. Λιγο-πολυ εχουμε κανει "βασικους" δρομους αυτους που χρησιμοποιουμε καθημερινα.
Στην πνευματικη στέγη για παραδειγμα, αν ο αλλος οδηγος ερχεται απο δεξια ενω εμεις κατεβαινουμε απο την αγορα δε θα επρεπε να παραχωρήσουμε προτεραιότητα? Δε το κανουμε ομως γιατι ετσι εχουμε συνηθίσει. Οι επισκέπτες μας ομως οχι.
Δυο -τρια αλλα παραδείγματα ειναι στον ιδιο δρομο και λιγο παρακάτω:
Ανεβαινοντας προς την αγορα πρεπει να σταματήσουμε να ελεγξουμε αν κάποιος έρχεται απο τις μεζονέτες του Χαλούλου.
Λίγο πιο κάτω, στην παιδικη χαρα, πρεπει επισης να τοποθετηθουν στοπ. Στο ξενοδοχείο Φιλοξένεια που ειναι μια ακόμα μεγαλύτερη διασταυρωση επίσης.Κεντρικός δρόμος νοείται αυτός που είναι δίπλα στο γήπεδο και παει προς την ΔΕΗ ή αυτός που παει από τον παιδικο σταθμο στο Σούπερ Μάρκετ?
Σίγουρα θα είχαμε πολλα ατυχήματα αν ο καθένας μας πηγαινε σύμφωνα με τον ΚΟΚ και κρατούσε την προτεραιότητα του.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ, ΑΘΕΛΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΕΞΗΓΩ : ΣΤΟΝ Κ.Ο.Κ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ.ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ.Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ.ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ << ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ >> ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΡΙΖΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΜΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ.ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ, ΣΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΔΗΟΓΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΠΙΘΑΝΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ.

alekos είπε...

στα παραδειγματα που ανεφερα δεν εννοω καπου τον κεντρικο δρομο -εισοδος εως πλατανακια-. πες μου αν θες ποιο παραδειγμα δεν ειναι σωστο για να κανω διορθωση.

Ανώνυμος είπε...

Θέλησα να διευκρινίσω ότι στον ΚΟΚ δεν υπάρχει προτεραιότητα από κεντρικό δρόμο και, να βοηθήσω εξηγώντας ποιός έχει προτεραιότητα σε δρόμους χωρίς σηματοδότηση.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνεις τοτε με τις παραπανω περιπτώσεις?