μικρα μικρα κονι-νεα

Στα πλαίσια του προγράμματος μαθητικών εκδρομών Καλλιστω επισκέπτονται αυτές τις μέρες σχολέια από όλες τις γωνιές τησ Ελλάδας την Κόνιτσα. Οι «Ανοικτές Περιβαλλοντικές Τάξεις» αναφέρονται στην οργανωμένη επίσκεψη τριήμερης έως και πενθήμερης διάρκειας μιας ομάδας μαθητών σχολικής μονάδας Δ/θμιας εκπαίδευσης μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, σε περιοχή ιδιαίτερου περιβαλλοντικού και οικολογικού ενδιαφέροντος. Τέτοιες περιοχές μπορεί να είναι περιοχές φυσικού κάλλους αλλά και περιοχές που έχουν υποβαθμιστεί από ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Συζητήσεις εγιναν την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζονται και αύτην για το θέμα της δημοτικής αγοράς για τον ορισμό χρήσης των καταστημάτων.Δε ξέρουμε ακόμα τα αποτελέσματα αλλά καλό θα ήταν να συζητηθεί το θέμα στο συμβούλιο ωστε να ξέρουμε και το σκεπτικό της απόφασης και τις σκέψεις του καθενός.

Το συμβόυλιο νέων εχει εκλεγεί και μένει τωρα να δουμε τις πρώτες κινήσεις των παιδιών. Τα συμβούλια νέων εχουν σαν στοχο την πληροφόρηση, ενημέρωση και υποστήριξη των μαθητικών συμβουλίων (για θέματα παιδείας, εκδηλώσεις κ.τ.λ.) την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη συμμετοχή των νέων στα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα, τον επαγγελματικός προσανατολισμός των νέων της Κόνιτσας αλλά και την προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας (προγράμματα ανταλλαγής με νέους της Ευρώπης, ημερίδες κ.α.) Πρέπει βέβαια και ο Δήμος να βοηθήσει τα μέγιστα αυτην την προσπάθεια των παιδιών και πάντα να τους δείχνει τον δρόμο.

Οι Εκδόσεις Φοίνικας παρουσιάζουν στο βιβλιοπωλείο Ιανός την ποιητική συλλογή του κονιτσιώτη Απόστολου Ζώτου "Ωδή στον Ποταμο Αώο" . Τα ποιήματα θα διαβαστούν υπό τον ήχο του κλαρίνου του Μ. Πανουσάκου. Θα εκτεθούν επίσης τα σχέδια του βιβλίου που φιλοτέχνησε ο Αντ. Φαρίδης και τα κολάζ του Απόστολου Ζώτου.
Τετ. 9/4/08 , 6 μ.μ. Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24.

Η Πίνδος Κόνιτσας ειναι πλέον πρωταθλήτρια και ανεβαίνει στην Δ΄ Εθνική. Προσπάθειες γίνονται ώστε ο τελευταίος αγώνας με το Κουκλέσι να γίνει στην Κόνιτσα και ολοι να χαρούμε πανυγηρικά την άνοδο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εχω απορία. ο δήμαρχος παρουσιάζει την κόνιτσα στους μαθητες σαν περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς η σαν περιοχη που εχει υποβαθμιστει λόγω ανθρώπινων παρεμβάσεων?κανει αναφορές στα ζαγόρια λέγοντας τα μύρια όσα για την ομορφία τους και λεει οτι αυτα δε θα τα βρει κάποιος στα χωριά της κόνιτσας?

Ανώνυμος είπε...

μετά τούς τοπικούς άρχοντες απ' τό
πεκλάρι ,σειρά τώρα έχουν οι διανοούμενοι τής "χούμπας" να μάς χειραγωγήσουν...

Ανώνυμος είπε...

ti ennoeis 1:55?

Ανώνυμος είπε...

Ο νοών νοείτω 2:39