μερικα μειλ σας..

  • Υπαρχει καποια προοδος με το θέμα του σταθμου των ΚΤΕΛ και την μεταφορά του στην πλ.φριζή? Μηπως ειναι ενα θέμα που πρέπει καποτε να το αντιμετωπίσουν οι αρχεσ του τόπου? φοβούνται όλοι στην αγορά μη τυχών και θελει να κάνει στροφή η να παρκάρει λεωφωρείο!!
  • Παρατηρείται τισ τελευταίες μέρες μια κινητικότητα απο πλευράς Αστυνομίας για την παράνομη στάθμευση στην αγορά.μακαρι να διαρκήσει ωστε να γίνει συνήθειο.δε θελει γραψιμο..σφυριγμα θελει.
  • Ηρθαν οι στολες των δημοτικων αστυνόμων και καθως καποιοι απο αυτους ηθελαν να κανουν καποιες μεταποιησεις τις πηγαν σε τοπικο κατάστημα.πηγαν ομωσ απο την διοικηση της σχολης και πήραν πίσω τα ρούχα καθως υπηρχε λεει αποφαση να τα πληρωσει η σχολη και να γίνουν οι διορθώσεις σε αλλο καταστημα!!Εκ των υστέρων μάθαμε οτι απόφαση δεν υπήρχε.
  • Ανακοινωση εβγαλε ο δήμος κάνοντας αναφορά στις σπατάλες της προηγούμενης δημοτικής αρχης οσον αφορα το θέμα των καυσίμων και του πετρελαίου θέρμανσης.πράγματι η διαφορά ειναι μεγάλη και θα θέλαμε να μαθουμε γιατί. παρολα ταυτα η ανακοίνωση θυμίζει εκεινη των χριστουγέννων που ευχόταν χρονια πολλα στους εγκληματίες της προηγούμενης Δημ. αρχής.

μικρα μικρα κονι-νεα

Στα πλαίσια του προγράμματος μαθητικών εκδρομών Καλλιστω επισκέπτονται αυτές τις μέρες σχολέια από όλες τις γωνιές τησ Ελλάδας την Κόνιτσα. Οι «Ανοικτές Περιβαλλοντικές Τάξεις» αναφέρονται στην οργανωμένη επίσκεψη τριήμερης έως και πενθήμερης διάρκειας μιας ομάδας μαθητών σχολικής μονάδας Δ/θμιας εκπαίδευσης μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, σε περιοχή ιδιαίτερου περιβαλλοντικού και οικολογικού ενδιαφέροντος. Τέτοιες περιοχές μπορεί να είναι περιοχές φυσικού κάλλους αλλά και περιοχές που έχουν υποβαθμιστεί από ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Συζητήσεις εγιναν την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζονται και αύτην για το θέμα της δημοτικής αγοράς για τον ορισμό χρήσης των καταστημάτων.Δε ξέρουμε ακόμα τα αποτελέσματα αλλά καλό θα ήταν να συζητηθεί το θέμα στο συμβούλιο ωστε να ξέρουμε και το σκεπτικό της απόφασης και τις σκέψεις του καθενός.

Το συμβόυλιο νέων εχει εκλεγεί και μένει τωρα να δουμε τις πρώτες κινήσεις των παιδιών. Τα συμβούλια νέων εχουν σαν στοχο την πληροφόρηση, ενημέρωση και υποστήριξη των μαθητικών συμβουλίων (για θέματα παιδείας, εκδηλώσεις κ.τ.λ.) την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη συμμετοχή των νέων στα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα, τον επαγγελματικός προσανατολισμός των νέων της Κόνιτσας αλλά και την προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας (προγράμματα ανταλλαγής με νέους της Ευρώπης, ημερίδες κ.α.) Πρέπει βέβαια και ο Δήμος να βοηθήσει τα μέγιστα αυτην την προσπάθεια των παιδιών και πάντα να τους δείχνει τον δρόμο.

Οι Εκδόσεις Φοίνικας παρουσιάζουν στο βιβλιοπωλείο Ιανός την ποιητική συλλογή του κονιτσιώτη Απόστολου Ζώτου "Ωδή στον Ποταμο Αώο" . Τα ποιήματα θα διαβαστούν υπό τον ήχο του κλαρίνου του Μ. Πανουσάκου. Θα εκτεθούν επίσης τα σχέδια του βιβλίου που φιλοτέχνησε ο Αντ. Φαρίδης και τα κολάζ του Απόστολου Ζώτου.
Τετ. 9/4/08 , 6 μ.μ. Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24.

Η Πίνδος Κόνιτσας ειναι πλέον πρωταθλήτρια και ανεβαίνει στην Δ΄ Εθνική. Προσπάθειες γίνονται ώστε ο τελευταίος αγώνας με το Κουκλέσι να γίνει στην Κόνιτσα και ολοι να χαρούμε πανυγηρικά την άνοδο.

Tα χωριά του δήμου μας!!

Χτες το απόγευμα είπα να σερφάρω λίγο στο νέο σαιτ της Κόνιτσας και με έκπληξη διαπίστωσα ότι στην κατηγορία τα χωριά μας, υπήρχαν μεταξύ άλλων και οι όμορες κοινότητες του διστράτου, της αετομηλίτσας αλλα και σχεδόν όλος ο δήμος μαστοροχωρίων.και λέω μεταξύ άλλων γιατί λείπει η Πηγη(πεκλάρι).Επίσης να σημειώσω πως οι σύλλογοι αρκετών χωριών έχουν δικές τους σελίδες και καλό θα ήταν να προβάλλονται μέσα από το σαιτ της κόνιτσας.

Ευχαριστουμε τον φιλο για την πληροφόρηση, και ελπίζουμε σύντομα να διορθωθεί η σελίδα.

H ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΒΕΤΟ

Τους βλέπω ολους στα καναλια χαρούμενους για την μεγάλη επιτυχία της αρνησης για προσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Και εγώ αναρωτιέμαι: ειμαστε χαρουμενοι που στο τελος θα επιτύχουμε να ονομάζονται Ανω Μακεδονία η Νέα Μακεδονία? γιατι αυτο κυνηγάμε. Πηραμε τωρα μια και καλα νίκη, ωστε να φανει οτι κερδίσαμε την μαχη και θα τους αναγκάσουμε να λεγονται (Ανω)Μακεδόνες, ή οτιδήποτε άλλο παρόμοιο.Μαζι με αυτη τη νίκη εχουμε τωρα χρόνο να πείσουμε τον καθε ενα από μας οτι περασε τελικα αυτο που ηθελαν ολοι οι Έλληνες (τα κόμματα των ελλήνων δηλαδη για να μη λεμε οτι να'ναι).Όσον αφορα τα σκόπια αυτα θα κρατήσουν την ουσια και το οτι στην επομενη σύνοδο θα ειναι μελη του ΝΑΤΟ.Οσον αφορά το σήμερα, και καλα τα σκόπια τώρα είναι τσατισμένα για το βέτο, και εχουν φύγει με το κεφάλι χαμηλα, και τα βλέπουμε εμείς και χαιρόμαστε που δε θα τους λένε Μακεδόνες, αλλά Ανω, Πέρα, λιγο πιο κει Μακεδόνες!!Είμαστε φοβεροί.Ολα στημενα είναι.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΑ ΕΡΓΑ .

Γεια σου ρε δημαρχε μεγαλόπνοε!! Σε δηλωσεις του στο tv1, ο δήμαρχος ανέφερε πως μίλησε με πρωην πραιμ μινιστερ ο οποιος τον σύμβούλεψε να μην κανει κανενα εργο στο δήμο εκτος απο το να αναδειξει τη χαραδρα του Aωου. Eίπε επίσης οτι απο το φαράγγι της Σαμαριάς ζει η μισή Κρήτη(η αλλη μιση από τα ζωνιανά) και το ίδιο θα κάνει οχι μόνο για την οικονομικη ανθιση της Κόνιτσας αλλα και όλου του νομου Ιωαννίνων!! Οι δηλώσεις αυτές εγιναν με φόντο το γεφύρι. Οι άλλες δηλώσεις που αφορούσαν την ανθιση του τουρισμού της Κόνιτσας τον τελευταίο καιρο και τα πολυτελή της ξενοδοχεία, εγιναν εξω απο το Μαουνταιν χοτελ(που ακομα λειτουργει με εργοταξιακο ρευμα)!! Παρα τις συμβουλες του πρωην πρωθυπουργού (μαλλον για τον δρακουμελ ελεγε) ο αεικίνητος δημαρχος επιμένει στα εργα : τα νερα του αμαράντου θα παν σε τουλάχιστον 20 χωρια του Δήμου , στην Κόνιτσα και σε όλα τα Γιάννενα!!! Α!!, και οταν ερθει το νερο θα μας κανει και νεο δίκτυο!!και με την ευκαιρια του υδρευτικου θα κανει και αποχετευτικό!! Επίσης οι κατασκηνώσεις που αποτελούνται απο καλαίσθητα και πετρόκτιστα κτιρια θα επαναλειργήσουν σαν-δεν ηξερε να μας πει-και θα εχουν συνεδριακο κεντρο!!

Είδατε πόσο άνετα δουλευει η δημοτική αρχη αν απαρτίζεται απο πιστούς και παντα πρόθυμους συμβούλους?